Meer jongeren kiezen voor opleiding verpleegkunde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het aantal inschrijvingen in de bacheloropleiding verpleegkunde is dit academiejaar met 11 procent gestegen. Dat bericht VRT Nieuws op basis van cijfers van de Vlaamse zorgambassadeur Lon Holtzer. Bijna 16.500 studenten kozen dit academiejaar voor een opleiding verpleegkunde. Bij de bacheloropleiding is het aantal inschrijvingen met 11 procent gestegen. "Dat zijn studenten die op hun 18 jaar volmondig voor verpleegkunde kiezen en zich ook onmiddellijk in die richting inschrijven", zegt Holtzer aan VRT Nieuws.

Dat de opleiding voor nieuwe studenten nu 4 jaar duurt in plaats van drie jaar, schrikt hen dus niet af. "De opleiding bevat nu meer stage en dat is voor veel jongeren een aantrekkelijke factor", aldus Holtzer.

Wel is het aantal zij-instromers gedaald dat op latere leeftijd voor de bacheloropleiding kiest. Ook in het hoger beroepsonderwijs is het aantal kandidaten voor de opleiding verpleegkunde met 3,5 procent gedaald. Holtzer heeft daar geen verklaring voor, maar weet wel dat wie voor deze opleidingen kiest, later zo goed als zeker werk heeft.

bron: Belga