Joao Carlos verlaat Lokeren voor Al Jazira

door
Belga
Leestijd 2 min.

Joao Carlos kiest voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten. De 34-jarige centrale verdediger verlaat Lokeren voor Al Jazira. Dat maakten de Waaslanders donderdag bekend. Joao Carlos keerde in januari van dit jaar naar Lokeren terug. Hij tekende er een contract voor anderhalf seizoen. Eerder verdedigde de Braziliaan de kleuren van Lokeren al van 2004 tot 2008. Nadien was hij aan de slag bij Racing Genk (2008-2010), de Russische clubs Anzhi Makhachkala (2010-2014) en Spartak Moskou (2014-januari 2015) en in zijn geboorteland bij Vasco da Gama, de club waar hij in 2001 prof werd.

Al Jazira is de club uit Abu Dhabi die ook Mbark Boussoufa in de rangen heeft. "Begin deze week kwamen ze met het verzoek de om Joao Carlos bij Lokeren los te weken", verklaart Lokeren. "Omwille van zijn grote verdiensten voor Lokeren ging de club op die vraag in. De speler reisde dinsdagavond naar zijn nieuwe club af en legde er positieve medische testen af. Hij is vanaf nu dus een speler van Al Jazira. We danken hem voor zijn inzet en hopen dat hij ginds een waardig einde kan breien aan zijn carrière."

"Ik was zelf heel erg verrast door het aanbod en nog meer door de snelheid waarmee de transfer werd afgehandeld", klinkt het bij Joao Carlos. "Pas maandag hoorde ik een eerste keer iets van Al Jazira, nu al is alles rond. Eerlijk gezegd heb ik een dubbel gevoel. Ik ben blij met de transfer die me nog een laatste sportieve uitdaging biedt in de nadagen van mijn carrière. Anderzijds vind ik het spijtig Sporting Lokeren te moeten verlaten. Sporting zal altijd in mijn hart blijven, het is de club die me toeliet door te breken in Europa. Het doet me ook pijn om op deze onpersoonlijke manier afscheid te moeten nemen van de fans. Ik dank hen voor de steun die ze me altijd gaven. Ik wens ook mijn collega-spelers en de staf veel succes toe. Ik zal zeker de resultaten op de voet blijven volgen."

.

bron: Belga