Europa League - Standard en Panathinaikos delen de punten

Op de derde speeldag in groep G van de Europa League heeft Standard Luik donderdag 2-2 gelijkgespeeld tegen het Griekse Panathinaikos Athene. Bij de rust stonden de Grieken 1-2 voor. Standard keek al na twaalf minuten tegen een achterstand aan. Victor Ibarbo speelde zich knap vrij en krulde de bal voorbij Jean-François Gillet in de verste hoek. Diezelfde Ibardo nam in de 36e minuut ook de 0-2 voor zijn rekening. Opnieuw pegelde de Colombiaanse flankaanvaller de bal in de linkerhoek. Net voor rust mocht Edmilson Junior vanop de penaltystip de aansluitingstreffer in doel trappen. Dat na een duwfout van Giorgos Koutroumbis.

Twee minuten na rust had Daniel Stefanski Standard opnieuw een strafschop kunnen toekennen. De Standard-spelers hadden handspel gezien, de Poolse scheidsrechter niet. Acht minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. Standard claimde opnieuw een penalty, maar Stefanski legde de bal net buiten de zestien. Ishak Belfodil knalde de vrije trap hard en laag binnen. Standard ging nog verwoed naar de volle buit op zoek, maar moest zich met één puntje tevreden stellen.

Ook de andere wedstrijd in de groep, Celta Vigo tegen Ajax, eindigde op 2-2. Ajax blijft zo met 7 punten ongeslagen leider, voor Celta Vigo (5), Standard (2) en Panathinaikos (1). De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de zestiende finales. Standard trekt over twee weken voor zijn wedstrijd van de vierde speeldag naar Panathinaikos.