Europa League - Racing Genk tankt vertrouwen tegen Athletic

door
Belga
Leestijd 2 min.

Genk-trainer Peter Maes was uiteraard heel tevreden met de verdiende 2-0 overwinning tegen Bilbao, donderdag op de derde speeldag in groep F van de Europa League. "Ik ben tevreden dat de groep dit heeft kunnen opbrengen na de teleurstelling van afgelopen weekend tegen Moeskroen. Als we de taken goed vervullen, kunnen we topploegen in Europa aan." Maes zag dat zijn team in de beginfase onder lag tegen Athletic Bilbao. "We toonden te veel respect voor de tegenstander. Het tempo lag ook hoger dan we gewoon zijn en dat was even aanpassen. Maar we hebben het slim gespeeld en het tempo uit de match gehaald. Zij konden bovendien hun kansen niet verzilveren en dat deden wij wel toen we beter in het spel kwamen."

Een goede reactie na de belabberde prestatie van de wedstrijd tegen Moeskroen, zo vond Maes. "Als we onze taken naar behoren uitvoeren, kunnen we topploegen in Europa aan. Ik ben heel blij dat de jonge ploeg dit heeft kunnen opbrengen. Het resultaat is heel mooi, en we speelden niet eens onze beste wedstrijd. Daarvoor zat er nog te veel afval in ons spel."

Van de kwalificatie ligt Maes nog niet wakker. "Dit was een belangrijke match, die perspectieven opent om een ronde verder te gaan, maar we blijven met de voeten op de grond. Er komen nu andere topwedstrijden aan, die zwaar gaan worden, maar die we met een goed gevoel kunnen aanvatten."

Tot slot kwam Maes nog even terug op de blessure van Thomas Buffel, die een kniestoot kreeg van de Spaanse international Aduriz. "Die verdiende donkerrood te krijgen", aldus Maes. "We zullen morgen/vrijdag de schade opmeten om te zien of Buffel spoedig inzetbaar is."

bron: Belga