Europa League - Racing Genk alleen groepsleider na 2-0 zege tegen Athletic Bilbao

Racing Genk heeft donderdag op de derde speeldag in de Europa League het Spaanse Bilbao met 2-0 verslagen. Bij de rust stonden de Limburgers 1-0 voor. Toch waren het de Basken die het eerst de netten deden trillen. Aritz Aduriz trapte de voorzet van Inaki Williams in doel, maar stond buitenspel. Bilbao kreeg nog kansen, maar Genk kon zijn voetje zetten naast de Spaanse subtopper, die goed weg kwam op pogingen van Tino-Sven Sucic en Leon Bailey. In de 40e minuut bracht doelman Iago Herrerin nogmaals redding op een schot van Bailey. In de rebound trof Jakub Brabec wel raak.

Bilbao had dan al met tien kunnen staan. Aymeric Laporte had rood moeten krijgen voor natrappen op Nikos Karelis. Na vijf minuten in de tweede helft hield de Zweedse scheidsrechter Stefan Johannesson de rode kaart opnieuw op zak toen Aduriz Thomas Buffel een zware kniestoot op de dij gaf. Buffel kon niet voort. Mbwana Samatta kwam hem vervangen.

Uitblinker Alejandro Pozuelo kreeg in de 68e minuut een uitgelezen kans op de 2-0. Herrerin belette hem het scoren. Een kwartier later maakte Wilfred Ndidi de klus wel af. Dat deed de Nigeriaan door de bal met een halve volley van buiten de zestien prachtig in doel te trappen. Bailey kwam nog dicht bij de 3-0, maar vond nogmaals Herrerin op zijn pad.

In de andere wedstrijd in groep F speelden het Oostenrijkse Rapid Wenen en het Italiaanse Sassuolo 1-1 gelijk. Met zes punten is Genk zo alleen leider. Wenen en Sassuolo volgen met vier punten, Bilbao heeft er drie. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de zestiende finales. Over twee weken trekken de manschappen van Peter Maes naar Sassuolo voor hun wedstrijd van de vierde speeldag.