Europa League - AA Gent gaat 5-0 onderuit in Oekraïne

Op de derde speeldag in de Europa League is AA Gent donderdag in Lviv met 5-0 onderuit gegaan tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Bij de rust was het 2-0. Viktor Kovalenko opende de score in de 12e minuut. Het doelpunt werd hem op een presenteerblaadje aangeboden. Doelman Jacob Rinne stond ver uit zijn doel en werd gelobd nadat hij de bal na miscommunicatie met Rami Gershon recht in de voeten van het Oekraïense talent paste. Kovalenko zou de wedstrijd niet uitspelen. Na 36 minuten moest hij met een spierblessure naar de kant. Op het halfuur verdubbelde Facundo Ferreya de voorsprong op assist van Bernard. De score had voor de rust hoger kunnen oplopen, maar niet alle Gentse slordigheden werden afgestraft. Zo trof Dentinho, ingekomen voor Kovalenko, de paal.

Meteen na de herneming was het wel weer raak. Bernard, knap vrijgespeeld door Ferreya, scoorde al na 20 seconden. Een kwartier voor tijd maakte de net ingevallen Taison het verdict nog zwaarder en drie minuten voor affluiten maakte Maksym Malyshev de afstraffing compleet. Dat na een één-tweetje met Marlos, die kort voordien zijn poging op de paal zag stranden.

In de andere wedstrijd in groep H speelde het Turkse Konyaspor 1-1 gelijk tegen het Portugese Braga. AA Gent blijft met vier punten tweede in de groep, na het ongenaakbare Skakhtar (negen punten). Braga heeft twee punten, Konyaspor 1. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de zestiende finales. Over twee weken ontvangt Gent Shakhtar voor zijn wedstrijd van de vierde speeldag.