Clasico Club Brugge-Anderlecht kleurt affiche elfde speeldag

door
Belga
Leestijd 2 min.

KV Oostende en KV Kortrijk openen morgenavond in de Versluys Arena speeldag 11 in de hoogste voetbalklasse. De kraker wordt zondagnamiddag in Jan Breydel gespeeld, waar kampioen Club Brugge competitieleider Anderlecht ontvangt. Oostende boekte op de vorige speeldag een hardbevochten 2-3 zege bij KV Mechelen en nestelde zich als vijfde opnieuw in de beoogde top zes (play-off 1). Kortrijk deelde na een spektakelstuk voor eigen volk de punten met Standard (3-3) en is voorlopig achtste.

Zulte Waregem ging vorig weekend met 3-0 onderuit tegen AA Gent en verspeelde zo zijn leidersplaats aan Anderlecht. Zaterdag kunnen de jongens van Francky Dury opnieuw (tijdelijk) de koppositie inpalmen. Essevee moet dan wel thuis winnen van Lokeren. Aftrap in het Regenboogstadion om 18 uur.

Nog zaterdagavond speelt KV Mechelen gastheer voor Moeskroen (20u) en neemt Westerlo het in eigen stadion op tegen Charleroi (20u30). 'Westel' heeft na een knappe 7 op 9 de rode lantaarn doorgegeven aan Eupen.

Zondagnamiddag zijn alle ogen gericht op het Jan Breydelstadion voor de clash tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. De kampioen kreeg dinsdag (andermaal) een tik in de Champions League na de late 1-2 tegen FC Porto maar Michel Preud'homme zag zijn ploeg wel goed voetbal op de mat leggen. Blauwzwart hoopt die lijn door te trekken tegen de rivalen uit Brussel en kan de punten ook goed gebruiken. Na het 1-0 verlies bij Charleroi vorig weekend is FCB pas zesde, op 5 punten van leider Anderlecht. Bij de Belgische recordkampioen is het nog afwachten hoe zij de Europese verplaatsing van vanavond (donderdag) tegen Mainz verteren.

Zowat anderhalf uur nadat in Brugge is afgefloten, start in de Luminus Arena de Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV (18u). De speeldag wordt zondagavond (20u) afgesloten met de duels Standard-Waasland-Beveren en Eupen-Gent. Net als Anderlecht moeten ook Genk (thuis tegen Bilbao), Standard (thuis tegen Panathinaikos) en Gent (bij Shakhtar Donetsk) vanavond eerst nog vol aan de bak in de Europa League.

bron: Belga