Weerbericht - Door de wind, door de regen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Woensdag wordt een zwaarbewolkte dag met plaatselijk flink wat neerslag. Eerst gaat het in de loop van de voormiddag regenen in de noordoostelijke landshelft. Over het zuidwestelijke deel van het land verwachten we de regen eerder in de loop van de namiddag. Enkele donderslagen zijn mogelijk. Over het noordoosten en het noorden wordt het op het einde van de namiddag opnieuw droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 7 en 13 graden. De matige tot lokaal vrij krachtige westenwind ruimt naar het noordwesten. Aan zee is de wind soms krachtig. Rukwinden tot 65 km/ u zijn mogelijk, meldt het KMI. Woensdagavond en in het begin van de nacht trekt de regen weg richting Frankrijk. Het wordt dan in vele streken droog alhoewel er later tijdens de nacht nog enkele buien kunnen voorkomen. De minima liggen rond 2 graden in Hoge Venen, rond 4 of 5 graden in het centrum en 11 graden aan de kust. Er waait een zwakke tot matige westenwind, aan de kust wakkert hij later aan tot matig uit noordwest.

De hoogtedepressie over Duitsland bepaalt nog tot donderdag ons weer. Het is gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met afwisselend wat regen of buien en ook droge momenten. Een donderslag is niet uitgesloten aan de kust. De maxima schommelen tussen 7 graden in Hoog-België en 14 graden aan de kust. De wind is meestal matig uit noordwest en later noord.

Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt. In de loop van de dag verschijnen er enkele opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog, op enkele buien in het oosten na.

Zaterdag is het eerst zwaarbewolkt, later komen er opklaringen. De buienkans neemt af. Zondag, zijn er eerst zonnige perioden, nadien neemt de bewolking toe, maar het blijft droog. Het is pas 's avonds of 's nachts dat een regenzone ons land bereikt via Frankrijk. Het is vrij fris met maxima rond 11 graden in het centrum.

Begin volgende week zijn nog enkele buien mogelijk maar het wordt zachter.

bron: Belga