Panathinaikos-coach wil Standard met open vizier bestrijden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Panathinaikos-coach Andrea Stramaccioni verwacht donderdag een open wedstrijd tegen Standard op de derde speeldag in de Europa League. Dat kondigde de Italiaanse coach woensdag aan op de persconferentie, een dag voor de wedstrijd. Voor flankaanvaller Paul-José Mpoku wordt het een terugkeer naar het stadion, waar hij tussen 2011 en 2014 schitterde. "We kennen het belang van de wedstrijd van donderdag maar al te goed", legde Stramaccioni uit. "De twee volgende duels tegen Standard bepalen of we nog kunnen doorstoten in de Europa League. We zijn naar Luik gekomen om te winnen. Al zou een vier op zes voor ons ook nog voldoende kunnen zijn om mee te spelen voor de volgende ronde."

Voor Paul-José Mpoku heeft Stramaccioni een plek in de selectie. "Paul-José kwam pas aan op de laatste dag van de transfermarkt en was fysiek nog niet helemaal in orde. Maar hij is op de weg terug en kan het team zeker al een dienst bewijzen."

Afgelopen zondag verloor Panathinaikos, dat Europees al elf uitwedstrijden op rij niet kon winnen, in de competitie nog met 1-2 van Xanthi. "Ik verwacht dan ook een reactie", aldus de Italiaan. "De groep is klaar. Het belangrijkste zal zijn niet dezelfde fouten te maken als zondag. Tegen Ajax en Vigo hebben we twee keer goed gespeeld, maar geen punten gepakt. Standard zit overigens in dezelfde situatie."

Stramaccioni verwacht de Luikenaars ook aanvallend donderdag. "Ze gaan ook absoluut willen winnen. Ik kan hun aanvallend spel trouwens wel appreciëren. Ishak Belfodil ken ik zelf goed, hij passeerde net als mij nog bij Inter. En ik zie ook Matthieu Dossevi graag spelen. Bovendien mag je de twaalfde man niet vergeten. De fans geven de spelers een extra boost."

bron: Belga