Migrant omgekomen bij vechtpartij in Frans vluchtelingenkamp

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een vechtpartij in een vluchtelingenkamp in Norrent-Fontes, in het noorden van Frankrijk, is een migrant om het leven gekomen. Dat melden de lokale autoriteiten. Maandagavond "brak een gevecht uit tussen een vijftigtal dronken Soedanese en Eritrese migranten", aldus een woordvoerder van de prefectuur Pas-de-Calais. "De politiediensten zijn meteen tussengekomen om een einde te maken aan de vechtpartij. Twee gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen, die op enkele honderden meters van het kamp werd aangetrokken en die levensgevaarlijk gewond was, is overleden aan zijn verwondingen." Het is niet bekend uit welk land de migrant afkomstig was.

Drie personen werden opgepakt en worden nog nog ondervraagd, klinkt het nog.

In het kamp van Norrent-Fontes, dat gesitueerd is op een zestigtal kilometer van Calais, verblijven 150 tot 200 migranten.

In het departement Pas-de-Calais, dat het dichtste bij de Britse kust ligt, kwamen sinds het begin van de vluchtelingencrisis in januari 2015 al 33 migranten om het leven. De meesten komen echter om bij verkeersongevallen, bijvoorbeeld wanneer ze proberen in vrachtwagens te klimmen in de hoop de oversteek naar Groot-Brittannië te kunnen maken. Afgelopen zomer kwamen in de zogenaamde "Jungle" van Calais, dat binnen enkele dagen gesloten wordt, al een Ethiopiër en een Soedanees om het leven bij een massale vechtpartij.

Bron: Belga