Leven van kiwikuiken gered met plakband

Met plakband kan je heel wat dingen herstellen, maar er een leven mee redden lijkt hoog gegrepen. Toch is een medewerker van een Nieuw-Zeelands natuurpark erin geslaagd om een kiwi het leven te schenken met de tape. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De kiwi is een kwetsbare of zelfs bedreigde diersoort en een nationaal symbool van Nieuw-Zeeland. Het mag dan ook niet verwonderen dat het Rainbow Springs Nature Park het behoud van de loopvogel erg serieus neemt.

Toen één van de vrijwilligers in het park per ongeluk een kiwi-ei brak met zijn vinger, zag het er slecht uit voor kuiken Fissure (Barst in het Nederlands). De medewerkers waren gelukkig bij de pinken en lapten het ei op met plakband. Dat bleek cruciaal, want anders had het ei waarschijnlijk te veel vocht verloren.

"Ik dacht dat hij het niet ging halen omdat de barst zo groot was, maar hij heeft onze verwachtingen overtroffen. Het is fantastisch dat we één van onze iconische kuikens tegen alle verwachtingen in hebben kunnen redden", getuigt parkmedewerker Claire Travers bij Stuff.

Fissure stelt het intussen goed en doet alle dingen die een normaal kiwikuiken doet. Hij blijft nog in de broederij totdat hij een kilogram weegt, waarna de parkmedewerkers hem vrijlaten in het wild.