Onbekenden schieten rechter dood in Mexico

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de buurt van Mexico-Stad is maandag een federale rechter doodgeschoten. Dat meldt het Hooggerechtshof in een persbericht. De man was bevoegd voor dossiers rond drugshandel. Vincente Antonio Bermudez Zacarias werd van op een afstand in het hoofd geschoten toen hij zijn huis verliet in Metepec, in het federaal district Mexico, aldus de krant Milenio. Hij hield zich vooral bezig met dossiers rond drugshandel, maar het is nog niet bekend of de moord gelinkt is aan zijn werk.

De man had vorig jaar onder meer de vermoedelijke leider van het drugskartel Jalisco Nueva Generacion opgesloten in de gevangenis, en hij was nu onder meer bevoegd voor het dossier van de drugsdealers van het kartel Los Cuinis, aldus de plaatselijke media.

Nog in Mexico, in de stad Guadalajara, werden maandag zes mensen verminkt, waarschijnlijk tijdens een afrekening binnen het criminele milieu. Onbekenden hakten de handen af van de zes en doodden een zevende persoon. De daders lieten op de plaats van de misdaad, samen met de afgehakte handen, een briefje achter dat ondertekend werd door de "elite-eenheid tegen ratten". In Mexico worden dieven vaak "ratten" genoemd.

bron: Belga