Dertigtal mensen kregen psychologische begeleiding na gijzeling in Vorst

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het ziekenhuis Molière Longchamps in Vorst heeft dinsdag een dertigtal mensen psychologische begeleiding gekregen na de gijzeling in een Carrefour-warenhuis in Vorst. Alle patiënten konden nadien naar huis gaan, aldus het ziekenhuis rond 22.00 uur. Volgens communicatieverantwoordelijke Françoise Giblet hadden de patiënten posttraumatische stress, zonder fysieke letsels. "De personeelsleden waren het zwaarst aangedaan", aldus Giblet.

De patiënten kregen de mogelijkheid om hun verhaal te doen en kregen psychologische steun. De helft van hen ging daar op in. Een vijftiental patiënten had daar geen nood aan, en zullen woensdag opnieuw gecontacteerd worden met de vraag of ze dat ondertussen wel willen doen. "Het doel is om de mensen die niet meteen de nood hebben om te praten, niet onder druk te zetten", aldus de woordvoerster nog. "Het gaat om een situatie waarop ziekenhuizen voorbereid zijn. We hebben protocols die we in gang kunnen zetten."

Een man gewapend met een mes gijzelde dinsdagavond verschillende mensen in een Carrefour Market in de Alsembergesteenweg in Vorst. De man gaf zich uiteindelijk over. Volgens enkele media ging het om een uit de hand gelopen overval maar daarover bestaat nog geen duidelijkheid. Het parket geeft woensdag meer uitleg.

bron: Belga