Champions League - Michel Preud'homme: "Europees voetbal na winterstop quasi voorbij"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge leek dinsdag op de derde speeldag in Groep G van de Champions League tegen FC Porto op een 1-1 gelijkspel af te stevenen. In de toegevoegde tijd ging de bal nog op de stip en maakte André Silva er 1-2 van. Club blijft zo puntenloos laatste in de groep. "Dit komt bijzonder hard aan. We moeten verder, maar Europees voetbal is na de winterstop quasi voorbij. Laat ons lessen trekken uit deze wedstrijd", vertelde Club-coach Michel Preud'homme na de wedstrijd. "We hebben ons best gedaan met de middelen die we voorhanden hadden. Spijtig genoeg is het resultaat niet in ons voordeel. Als dat tweede doelpunt er was gekomen, dan zou het er helemaal anders uitgezien hebben", gaf MPH mee.

"Om Porto te bekampen moet je een pak fysieke inspanningen doen. Die leverden mijn spelers wel, maar onze tegenstander heeft de mogelijkheid om frisse jongens in te brengen. Spelers die evenwaardig zijn, daar kon ik spijtig genoeg niet over beschikken. We zitten nu eenmaal opgezadeld met een enorme blessurelast. De spelers die bij ons ingekomen zijn, kunnen niet dezelfde kwaliteit brengen. Ook in de eerste helft bestond de mogelijkheid om te scoren en zo de match te bepalen, maar daar koop je achteraf niets mee."

Michel Preud'homme werd ook nog naar de tribunes verwezen na het toekennen van de strafschop. "Ik heb tegen de boarding getrapt. Gewoon uit frustratie. Ik vond dat niet erg, de vierde scheidsrechter blijkbaar wel. Voldoende om me uit de dug-out te verbannen. Dat zijn kleine dingen. Belangrijker is ons verlies."

bron: Belga