Sinds zomer 16 politieacties tegen overlast in metrostations Beurs en Anneessens

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sinds de zomer hebben de federale en lokale politie samengewerkt aan 16 politieacties tegen de overlast in de Brusselse metrostations Beurs en Anneessens. Daarbij werden 210 mensen gecontroleerd. Van hen kregen er 52 een gerechtelijke proces-verbaal en 25 mensen kregen een proces-verbaal voor illegaal verblijf. Dat heeft Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) maandagavond bekendgemaakt. Mayeur maakte de cijfers bekend na een interpellatie van oppositielid Fabian Maingain (DéFi) over het actieplan dat de burgemeester had aangekondigd om de veiligheid te verzekeren en de overlast te beperken aan de twee metrostations.

In totaal werden 210 mensen gecontroleerd: 52 kregen een gerechtelijke proces-verbaal en 25 mensen kregen een proces-verbaal voor illegaal verblijf. Weliswaar werd vervolgens geen enkele persoon ter beschikking gesteld van het parket en de dienst Vreemdelingenzaken legde geen enkele dwangmaatregel op. Tenslotte werden er nog 15 mensen administratief aangehouden, onder wie 11 voor dronkenschap.

"Ik wil verduidelijken dat de beveiliging van de stations een taak is van de federale politie en meer bepaald de spoorwegpolitie. Eigenlijk moet de Brusselse politie niet ingrijpen in de stations Anneessens en Beurs", aldus burgemeester Mayeur.

Hij liet ook nog weten dat er limieten zijn aan deze acties, zeker als er geen gevolg wordt gegeven aan de acties vanuit het parket of de dienst Vreemdelingenzaken.

bron: Belga