Porto-trainer Nuno wil de volle buit in Brugge

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 42-jarige Portugese trainer Nuno Espirito Santo wil met Porto doorstoten naar de achtste finales van de Champions League. Zijn team pakte echter nog maar één punt in groep G. Op de openingsspeeldag speelde het 1-1 gelijk tegen Kopenhagen, in Leicester gingen de "Draken" met 1-0 onderuit. Porto wil dinsdag dan ook orde op zaken stellen in het Jan Breydelstadion. Tegen Club Brugge gaat het voor de volle buit. "Als we de klassering bekijken staan we daar met één punt achter onze naam. Dinsdag volgt dus een heel belangrijke match, willen wij onze ambities waarmaken", verklaarde Nuno maandag op een persconferentie. "Ik heb een jonge ploeg onder mijn hoede, maar het zijn allemaal spelers die iets willen bereiken. Wij willen de match met Club Brugge domineren en controleren. Ik heb het volste vertrouwen in mijn team. Wij hebben geen comfortpositie, dat weten we ook met maar één punt achter onze naam, maar we groeien steeds meer naar ons beste niveau. Ik heb 26 spelers waarop ik kan rekenen. Ik wil nu dan ook nog geen definitieve ploeg geven. Ik zal de training van vanavond afwachten en daarna mijn besluit nemen."

Club Brugge scoorde in twee wedstrijden nog geen enkel doelpunt en slikte er zeven. Blauw-zwart lijkt een hapklare brok voor Porto. "Ik denk niet dat wij hier een heel gemakkelijke wedstrijd zullen krijgen, ook al zijn de cijfers hard voor onze opponent", meent Nuno. "In de Champions League zitten nu eenmaal geen kleine of mindere ploegen. In deze competitie is elke match moeilijk. Wij moeten in ons eigen kunnen geloven en vol voor de zege gaan."

"Ik heb er het volste vertrouwen in dat we het tot een goed einde gaan brengen", klinkt het bij verdediger Ivan Marcano. "Dat betekent niet dat ik Club Brugge onderschat. Ik denk dat we aan hen een zware klus zullen hebben, maar ik schat onszelf toch iets hoger in. Dat Club Brugge nog geen doelpunten maakte, betekent niet dat ze niet goed zijn. Ik denk dat we in het verdedigende compartiment wel onze handen vol zullen hebben. Ik hoop dat we hier een schitterend resultaat boeken. Zo kunnen we weer met de concurrentie meedoen."

De laatste keer dat Club Brugge op eigen veld uitkwam tegen Porto dateert van 8 november 1972. Het won toen met 3-2.

.

bron: Belga