WK wielrennen - Mark Cavendish boos op zichzelf na tweede plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mark Cavendish kon zich voor een tweede keer tot wereldkampioen kronen, maar blijft achter met een zilveren medaille. "Ik verlies hier het goud door mijn eigen schuld", oordeelde de 31-jarige Brit. Cavendish reed een alerte koers, voortdurend vooraan en toen het peloton in stukken brak, was hij mee met de Belgen. "Het was echt een sprint naar die bocht", doet hij zijn verhaal. "Net daarvoor werd het peloton al op een lint getrokken. Je wist dat het zou gebeuren. Ik zat in die bocht in het wiel van Luke Rowe. We waren mee in de eerste waaier, ook Blythe was er nog bij. Jammer genoeg valt Rowe uit door een lekke band, anders had ik nog een mannetje meer."

In de sprint zelf maakte Cavendish naar eigen zeggen een tactische fout. "Ik zat in het wiel van Sagan, op de linkerzijde, maar daar raakte ik ingesloten. Sagan vond nog net het gaatje, maar ik niet. Ik moest langszij, zelfs even stoppen met trappen en dan langs Matthews gaan. Het kalf was daar verdronken. Ik kom nog voorbij Tom Boonen, maar voor Sagan kwam ik te laat. Dit is balen. Je kan een sprint verliezen omdat je niet de snelste bent, maar hier rijd ik eigenlijk wel de snelste sprint, maar kom ik te laat door mijn eigen schuld. Ik had kunnen winnen, maar verlies hier het goud. Dit zal me nog lang bijblijven."

Cavendish veroverde ook al zilver in het omnium op de Olympische Spelen. "Daarna moest ik mezelf weer even opladen, maar al snel lag de focus weer op het WK en ik heb me goed voorbereid. Het was jammer dat die ziekte me drie weken geleden parten speelde. Ik voelde gewoon dat ik een deel van mijn goede vorm kwijt was. Eerlijk gezegd was ik verbaasd dat ik hier nog zo goed was."

.

bron: Belga