WK wielrennen - Greg Van Avermaet looft sterke prestatie Belgen

door
Belga
Leestijd 2 min.

"We rijden een heel sterke wedstrijd met de Belgen", reageerde Greg Van Avermaet, tiende op het WK in Doha. "Maar op het einde winnen we niet. Dat hoort bij de koers en natuurlijk ben ik wel een beetje ontgoocheld." De tactiek was simpel. Van Avermaet moest aanvallen counteren in de finale en de sprint helpen voorbereiden. Op papier simpel, maar in de koers niet gemakkelijk. "Toen Niki ging, sprong ik mee en hebben we wel geprobeerd, maar op dit parkoers kon je gewoon niet wegrijden. De wind zat daarvoor ook niet goed en het is gewoon te plat. Bovendien reed iedereen op ons wiel, omdat ze wisten dat we iets zouden proberen. Het lukte niet."

Toen Leezer wegsprong op 2,4 kilometer, zat Van Avermaet in het wiel, leek hij mee te springen, maar deed hij het uiteindelijk niet. Was de tank leeg? "Neen, ik wilde nog wat wachten en eerlijk gezegd verraste hij mij. Ik dacht eerder dat Terpstra nog eens zou gaan, ik was niet direct mee in het wiel en dan heeft het geen nut om het meteen dicht te rijden. Daarna probeer ik nog naar Jürgen en Tom te rijden, maar het ging zo snel, ik zat in tiende positie en het lukte me niet. Dat betreur ik wel, maar voor het overige denk ik dat we trots moeten zijn op de prestatie van de Belgen. Als wij geen oorlog maken, is er geen koers, we hebben gedaan wat we moesten doen op dit biljartvlakke parkoers. Meer kon je ook niet doen. En hoe moesten we het anders doen? Op zo'n parkoers rijd je Sagan en Cavendish er nu eenmaal niet gemakkelijk af."

"Tom Boonen rijdt een goede sprint", zegt Van Avermaet over de derde plaats van de Belgische kopman. "Maar zijn ketting sloeg blijkbaar een beetje over. Da's koers, als je sprint, kan je ook verliezen. De ontgoocheling overheerst. Maar we hebben ons niets te verwijten. Wat Stuyven, Naesen en Keukeleire doen is ongelooflijk, ze reden echt een superkoers."

.

bron: Belga