Witsel en Lombaerts blijven door zege bovenaan meedraaien in Rusland

Zenit Sint-Petersburg heeft op de tiende speeldag van de Russische Premier League een 0-2 zege geboekt bij Oeral Ekaterinenburg. Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts stonden negentig minuten tussen de lijnen bij de blauwhemden. Op bezoek bij Oeral volstond een vroeg doelpunt van Shatov (22.) en een late goal van Yusupov (89.) voor de zege van de troepen van coach Mircea Lucescu. Zenit blijft door de zege ongeslagen en staat samen met Spartak Moskou aan de leiding in de Russische Premier League, Oeral kampeert op de elfde stek.

Christian Kabasele behaalde op de achtste speeldag van de Engelse Premier League een krappe 0-1 zege op het veld van promovendus Middlesbrough. Kabasele mocht vijf minuten voor tijd invallen en helpen de openingstreffer van Holebas, een prachtig afstandsschot (54.), te verdedigen. Het was voor de deze zomer van Racing Genk overgekomen verdediger nog maar zijn tweede optreden in de Premier League. Bij Middlesbrough zat Julien De Sart niet in de selectie. Watford klimt in de stand naar een knappe negende plek, Middlesbrough is zeventiende, net boven de degradatieplaatsen.

Noë Dussenne leed met Crotone op de achtste speeldag van de Serie A een nipte 2-1 nederlaag bij Sassuolo, tegenstander van Racing Genk in de groepsfase van de Europa League. De bezoekers kwamen nochtans al na twee minuten op voorsprong na een schuiver van Falcinelli (2.). Sassuolo moest lang knokken, maar draaide in de slotminuten de wedstrijd nog helemaal om. Een mooie volley van Sensi (83.) en een intikker van Iemmello (86.) bezorgden de thuisploeg alsnog de volle buit. Dussenne mocht twintig minuten voor tijd invallen, maar kon de ommekeer niet voorkomen. Sassuolo is voorlopig twaalfde in de Serie A, Crotone staat met één luttel puntje op de laatste plaats.

Roda JC, met kapitein Tom Van Hyfte de hele wedstrijd tussen de lijnen, boekte op de negende speeldag van de Eredivisie zijn eerste zege van het seizoen. Een doelpunt van Boysen (56.) volstond voor de Limburgers voor de drie punten op bezoek bij Excelsior, waar Tom Muyters het doel verdedigde. Het team van coach Yannis Anastasiou (ex-Anderlecht) deelt in de stand nu de rode lantaarn met FC Groningen en PEC Zwolle, Excelsior staat nog steeds knap negende.

Dylan Seys, gehuurd van Club Brugge, mocht iets voorbij het uur invallen bij FC Twente, dat thuis niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen PEC Zwolle. De club uit Enschede kwam twee keer op voorsprong, via Klich (10.) en ex-Racing Genk-spits Ünal (77.). Maar dankzij doelpunten van Mokhtar (40.) en Warmerdam (84.) maakte Zwolle evenveel keer die achterstand ongedaan. Twente staat in de stand zevende, Zwolle gedeeld laatste.