Jupiler Pro League - KV Oostende duikt top zes binnen

KV Oostende heeft zondagavond de slotwedstrijd van de tiende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-3 (rust: 1-1) gewonnen op het veld van KV Mechelen. Bij de pauze stond er 1-1 op het scorebord Achter de Kazerne, na flaters van beide doelmannen. Na amper vier minuten kon Knowledge Musona de score zo openen voor de bezoekers, nadat Mechelen-doelman Anthony Moris was uitgegleden. Iets voorbij het halfuur zorgde Nicolas Verdier met een strak schot voor de gelijkmaker, geen onhoudbare bal voor KVO-doelman Silvio Proto. Op slag van rust zorgde de uitsluiting van Uros Vitas nog voor opschudding in het AFAS-stadion, de thuisploeg moest zo nog de hele tweede helft met een man minder afwerken.

KV Oostende trok het laken steeds meer naar zich toe en op het uur zorgde verdediger Bruno Godeau met een rake kopbal voor een nieuwe voorsprong voor de Kustploeg (1-2). Toen Seth De Witte in de 84e minuut een strafschop tegen de netten trapte leek de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel af te stevenen, maar KVO slaagde er toch in om voor een derde keer op voorsprong te klimmen. Vier minuten later stiftte Ibrahima Conte de 2-3 over Moris in doel.

Dankzij de eerste uitzege van het seizoen wipt KV Oostende met zeventien punten over Club Brugge, Standard en KV Kortrijk de top zes binnen op de vijfde plaats. De Oostendenaars hebben vier punten minder dan Anderlecht, dat zondag na een 1-0 thuiszege tegen Lokeren de leidersplaats overnam van Zulte Waregem. Essevee ging eerder op zondag met droge 3-0 cijfers onderuit op het veld van AA Gent.