Expert beweert dat we pizza verkeerd eten

Foto Pexels

Jim Morgan, de uitbater van een Engelse pizzazaak heeft uitgepakt met een gedurfde uitspraak. Hij beweert dat pizza in stukken snijden verkeerd is. 

“We zijn opgegroeid met het idee dat je pizza het best in stukken snijdt, elk stukje bij de korst pakt en het in je mond steekt. Het is een beetje zoals een stuk karton dat je op de post doet. Als je een echte Napolitaanse pizza zo vastneemt, valt alles wat erop ligt van het deeg”, aldus Jim Morgan aan Manchester Evening News.

Hoe moet het dan wel? Voedselschrijver Daniel Young vond het antwoord bij de Italiaanse pizzameester Enzo Coccia. Hij vouwt de pizza twee keer dubbel zodat alle garneringen opvangen worden in het deeg. Zo geniet je zorgeloos van de Italiaanse lekkernij.

Deze manier is wel enkel praktisch bij pizza’s met een dunne, zachte bodem. Pizza’s met een krokante of dikke laag deeg lenen zich niet echt tot opvouwen.

 

DELEN