Xavier Malisse krijgt Lifetime Achievement Award van Tennis Vlaanderen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op het Jaarcongres van Tennis Vlaanderen heeft Xavier Malisse een Lifetime Achievement Award gekregen. Het Davis Cup-team realiseerde de Tennisprestatie van het Jaar 2016. Tennis Vlaanderen blikte in de Antwerpse Lotto Arena terug op de 16-jarige tenniscarrière van de intussen 36-jarige Xavier Malisse. X-Man nam eind 2013 afscheid als proftennisser. De West-Vlaming werd prof begin 1998. Hij won drie ATP-toernooien in het enkelspel (Delray Beach 2005 en 2007, Chennai 2007), negen keer was hij verliezend finalist. In 2002 bereikte Malisse de halve finales van Wimbledon. Datzelfde jaar haalde hij de negentiende plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste notering. Hij won ook negen ATP-titels in het dubbelspel, waaronder Roland Garros in 2004 aan de zijde van Olivier Rochus.

Voor het tweede jaar op rij sleept het Davis Cup-team de Tennisprestatie van Jaar in de wacht. België, in 2015 verliezend finalist in de Davis Cup, ging begin maart in Luik met 2-3 onderuit tegen Kroatië en werd daardoor verwezen naar de barrages. In september verzekerden David Goffin en co. zich dankzij een 4-0 zege tegen Brazilië van het behoud in de Wereldgroep.

De 15-jarige rolstoeltennisser Jef Vandorpe werd uitgeroepen tot Tennisbelofte van het Jaar. Op de ITF-juniorranking tot 18 jaar staat hij op de tweede plaats.

Tot slot kreeg Maxime Braeckman na zijn wereldrecord van 40 opeenvolgende tennismatchen een cheque van 1.000 euro voor SOS Kinderdorpen.

500 clubbestuurders woonden het event bij in de Lotto Arena, waar de kwalificaties van start gaan voor de European Open. Dat is een nieuw ATP-tennistoernooi dat van 17 tot 23 oktober plaatsvindt.

bron: Belga