Jupiler Pro League - Waasland-Beveren geeft rode lantaarn door aan Eupen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eupen is na de 4-2 nederlaag van zaterdagavond op de tiende speeldag op het veld van Waasland-Beveren de nieuwe rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Eupen kwam na de pauze nochtans 1-2 voor op de Freethiel, toen twee treffers van Ocansey (48. en 57.) het openingsdoelpunt van Marquet (43.) ongedaan hadden gemaakt. De thuisploeg drukte echter door en zette de scheve situatie in amper zeven minuten recht, na doelpunten van Schrijvers (65.), Demir (67.) en Schwartz (72.). In de slotfase liep Eupen-verdediger Ibrahim Diallo nog tegen een rode kaart aan.

De Waaslanders geven zo de rode lantaarn, die ze van Westerlo kregen, al na één speeldag door. Met zeven punten is Eupen alleen laatste in de stand, voor Westerlo (8 punten), Waasland-Beveren (9) en Sint-Truiden (9). STVV en Westerlo deelden op Stayen de punten (2-2). Westerlo leek nochtans op zege af te stevenen na treffers van Acolatse (41.) en Ganvoula (69.), maar Boli (87.) zorgde in de slotfase toch nog voor een puntendeling. Na 27 minuten had Fernandes de score geopende voor de thuisploeg, die de wedstrijd met tien beëindigde na een tweede gele kaart voor Steve De Petter, diep in de toegevoegde tijd.

Eerder op zaterdagavond maakten KV Kortrijk en Standard er na een doelpuntenkermis in de eerste helft 3-3 van. KV Kortrijk blijft zo ongeslagen in eigen huis, Standard kon zich niet herlanceren na de 0-1 thuisnederlaag van vorige speeldag tegen RSC Anderlecht. In de stand blijven de Rouches voorlopig vijfde met zestien punten, dat zijn er evenveel dan landskampioen Club Brugge. De Bruggelingen liepen vrijdagavond met een noodploeg al tegen een 1-0 nederlaag aan in Charleroi in de openingswedstrijd van deze tiende speeldag.

Zaterdagavond om 20u30 werd Moeskroen tegen Racing Genk afgetrapt. De Genkenaars knoopten pas vorige speeldag weer aan met de zege na een eerdere nul op negen. Zondagnamiddag volgt dan de topper tussen AA Gent en leider Zulte Waregem. Zondagavond ontvangt Anderlecht in het Astridpark Sporting Lokeren vooraleer KV Mechelen en KV Oostende Achter de Kazerne de speeldag afsluiten.

bron: Belga