Jupiler Pro League - Doelpuntenkermis in Kortrijk levert geen winnaar op

door
Belga
Leestijd 2 min.

KV Kortrijk en Standard Luik hebben zaterdagavond in de tweede wedstrijd van de tiende speeldag in de Jupiler Pro League 3-3 gelijkgespeeld. Na een doelpuntenkermis stond het al 3-3 bij de pauze in het Guldensporenstadion. Orlando bracht de Rouches in de beginfase van de wedstrijd twee keer op voorsprong (12. en 17.), maar topschutter Saadi (14.) en Hervé Kage (19.) wisten die Luikse voorsprong telkens snel uit. Op het halfuur bracht Andriy Totovytskyi de Kerels op voorsprong, Adrien Trebel (41.) zorgde echter voor de 3-3 ruststand. Wie na de pauze evenveel spektakel had verwacht, kwam bedrogen uit. Er kwam nog amper een bal tussen de palen, enkel de slotfase leverde nog een heet standje op voor het Luikse doel.

Kortrijk blijft zo ongeslagen in eigen huis, Standard kon zich niet herlanceren na de 0-1 thuisnederlaag van vorige speeldag tegen RSC Anderlecht. In de stand blijven de Rouches voorlopig vijfde met zestien punten, dat zijn er evenveel dan landskampioen Club Brugge. De Bruggelingen liepen vrijdagavond met een noodploeg al tegen een 1-0 nederlaag aan in Charleroi in de openingswedstrijd van deze tiende speeldag.

Zaterdagavond staat om 20u30 Racing Genk voor de verplaatsing naar Moeskroen. De Genkenaars knoopten pas vorige speeldag weer aan met de zege na een eerdere nul op negen. Om 20u staan er met Sint-Truiden - Westerlo en Waasland-Beveren - Eupen twee duels in de kelder van het klassement op het programma. De Waaslanders hopen met puntengewin in eigen huis de rode lantaarn, die ze vorige speeldag van Westerlo kregen, reeds door te geven.

Zondagnamiddag volgt dan de topper tussen AA Gent en leider Zulte Waregem. Zondagavond ontvangt Anderlecht in het Astridpark Sporting Lokeren vooraleer KV Mechelen en KV Oostende Achter de Kazerne de speeldag afsluiten.

bron: Belga