Federale begroting - "Broddelwerk"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het beleid van de regering gaat van kwaad naar erger en volgt enkel de ideologie van de werkgevers. Dat zegt Chris Reniers, de voorzitter van de socialistische overheidsvakbond ACOD. "Het verzet gaat door", aldus Reniers. Maandag buigt ACOD zich over het akkoord, dinsdag het voltallige ABVV. In een eerste reactie op het begrotingsakkoord is Reniers erg hard voor de begrotingsoefening van Michel en co. "Broddelwerk", foetert ze. Terwijl eerder een pensioencommissie aan het werk werd gezet, haalt men nu er een aantal categorieën uit - zoals de militairen en het treinpersoneel - die langer zullen moeten werken, klinkt het bij de ACOD-topvrouw. "Er is geen globaal plan. Dit is gewoon nattevingerwerk, afbraakpolitiek. Niemand moet me nog spreken van hervormingen. Hier zit geen lijn in. De enige ideologie die wordt gevolgd, is die van de werkgevers".

Reniers vraagt zich af hoeveel geld er zal worden uitgetrokken voor de zware beroepen. "Iedereen wordt aan het lijntje gehouden. We wachten nog steeds op een ernstig debat over de zware beroepen."

De vakbond raadpleegt maandag zijn instanties. Dinsdag buigt de voltallige socialistische vakbond zich over het begrotingsakkoord. Zonder zich uit te spreken over de vorm van acties, verzekert Reniers dat "het verzet" doorgaat. "De mensen zijn niet tevreden. We gaan ons hier niet bij neerleggen. De onvrede groeit."

bron: Belga