Goffin geraakt niet voorbij Murray in Shanghai

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 12) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het Masters 1.000 toernooi in het Chinese Shanghai (hard/5.452.985 dollar). De Luikenaar, het elfde reekshoofd, ging in de kwartfinales in twee sets onderuit tegen het Schotse tweede reekshoofd Andy Murray (ATP 2): twee keer 6-2 na 1 uur en 36 minuten. In de halve finales neemt Murray het zaterdag op tegen de winnaar van het duel tussen de Amerikaan Jack Sock (ATP 25) en de Fransman Gilles Simon (ATP 32)

Goffin ontmoette Murray nu al vijf keer maar nog nooit kon hij van hem winnen. Eerder dit jaar, in mei, werd het 6-1, 7-5 voor de olympisch kampioen in de kwartfinale van het Masters 1.000 graveltoernooi in Rome.

Eerder op de dag had topreekshoofd Novak Djokovic heel wat moeite met de Duitse kwalificatiespeler Mischa Zverev (ATP 110) in de kwartfinales. Uiteindelijk haalde de Servische nummer een van de wereld het in drie sets: 3-6, 7-6 (7/4) en 6-3. In de halve finales wacht de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 19) op de titelverdediger.

bron: Belga