'Kardashian-in-Paris'-vermomming uit de rekken gehaald

Nu 31 oktober nadert, gaan heel wat Amerikanen naarstig op zoek naar een vermomming voor Halloween. Bedrijven proberen in te spelen op deze trend door kostuums aan te bieden die iets met de actualiteit te maken hebben.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Costumeish is hier geen uitzondering op, al is het Amerikaanse kostuumbedrijf net iets te ver gegaan. Zij boden een 'Parisian Heist Robbery Victim Costume Kit' aan. Voor goed 70 dollar (63 euro) kregen klanten een witte badjas, een lange zwarte pruik, een grote zonnebril, een touw, een knevel en een enorme ring.

Het smakeloze kostuum kon op weinig bijval rekenen op de sociale media. Zelfs mensen die weinig moeten weten van Kim Kardashian en haar familie, vinden dat deze vermomming te ver gaat. Volgens Weeks is dat net de bedoeling.

"Mensen zullen er ofwel mee lachen of zich kwaad maken. Het is niet mijn bedoeling om een serieuze gebeurtenis belachelijk te maken. Niemand verdient het om zoiets mee te maken dus ik wil mijn medeleven met haar en haar familie uitdrukken. We maken ze niet belachelijk, maar verwijzingen naar beroemdheden maken nu eenmaal deel uit van Halloween", aldus Costumeish-oprichter Johnathon Weeks bij Time.

Hoewel Weeks de vermomming eerder deze week nog verdedigde, is het ondertussen toch uit de rekken van de webwinkel gehaald. Via Twitter heeft het bedrijf officieel zijn verontschuldigingen aangeboden.

Due to the extensive out-lash we have decided to remove the "Parisian Heist" costume from our website. We are sorry if it offended anyone.

— COSTUMEISH (@costumeish) 11 oktober 2016

;