Levering Samsung Galaxy Note 7 opnieuw uitgesteld

door
Belga
Leestijd 1 min.

Wie gehoopt had zijn vooraf bestelde Samsung Galaxy Note 7-smartphone eerstdaags te ontvangen, mag dat vergeten. Samsung heeft beslist om de levering van de pre-orders in België en andere landen opnieuw uit te stellen en dit "tot nader order". Dat bevestigt een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse bedrijf in België.

Aanvankelijk was de lancering van de smartphone bij ons gepland voor 2 september, maar Samsung schortte de verkoop van het toestel op na meerdere gevallen van oververhitting van de batterij. De producent voerde wijzigingen door en startte een massale inruilactie voor consumenten die het toestel wel al hadden kunnen kopen.

De levering aan klanten die het toestel in België besteld hadden, was gepland voor vandaag. Vanochtend meldden sommige bronnen echter dat de Zuid-Koreanen de productie hebben stilgelegd. "Het productieschema is aangepast", klinkt het bij Samsung België. Er waren verhalen opgedoken over nieuwe problemen met toestellen die al vervangen werden.

De Galaxy Note 7 is niet het belangrijkste model van Samsung, maar de fabrikant lijdt wel imagoschade. Het toestel werd in augustus groots aangekondigd in New York. Belangrijkste nieuwigheid is de ontgrendeling via een irisscan.

bron: Belga