Kwal. WK 2018 - Oranje verliest van Frankrijk

Het Nederlandse voetbalelftal heeft maandagavond voor eigen publiek van Frankrijk verloren. Een foutje van doelman Maarten Stekelenburg en een misvatting van scheidsrechter Damir Skomina braken Oranje zuur op (0-1). Stekelenburg mocht zich aanrekenen dat Paul Pogba na een half uur de score opende met een afstandsschot. Een fout van de ervaren arbiter Damir Skomina stond even voor rust een mogelijke gelijkmaker van Oranje in de weg. De Sloveen zag niet dat Laurent Koscielny de bal in zijn eigen strafschopgebied met een arm beroerde na een schot van Vincent Janssen.

Nederland heeft door de nederlaag een achterstand van drie punten op Frankrijk en Zweden, dat Bulgarije met 3-0 versloeg. In de derde wedstrijd in groep A speelden Wit-Rusland en Luxemburg 1-1 gelijk.

Zwitserland blijft zonder puntverlies in kwalificatiegroep B. De Zwitsers boekten een magere 1-2 overwinning bij Andorra. Fabian Schär mocht na 19 minuten aanleggen vanaf de penaltystip en maakte geen fout. Diep in de tweede helft tekende Admir Mehmedi voor de 2-0. Alex Martinez liet de fans van Andorra in blessuretijd nog eens juichen.

Portugal had in Torshavn weinig moeite met de Faeröer. De Europese kampioen won met 0-6. Niet Cristiano Ronaldo, maar wel André Silva tekende in de eerste helft voor een loepzuivere hattrick, waarna Ronaldo halverwege de tweede helft de 0-4 op het scorebord bracht. Joao Moutinho en Joao Cancelo zorgden in blessuretijd voor de 0-6 eindstand. De Portugezen volgen op drie punten van Zwitserland, dat hen op de eerste speeldag in Bazel met 2-0 versloeg. Hongarije boekte zijn eerste overwinning in de kwalificatiereeks. In Riga werd het 0-2 tegen Letland door doelpunten van Adam Gyurcso en Adam Szalai.