F1 - GP van Japan - WK-leider Nico Rosberg (Mercedes) rijdt naar zege in Suzuka

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitser Nico Rosberg (Mercedes) heeft zondag de Grote Prijs van Japan gewonnen, de zeventiende manche in het WK Formule 1.

Op het circuit van Suzuka haalde de 31-jarige Rosberg het voor de Nederlander Max Verstappen (Red Bull), tweede op 5 seconden, en zijn Britse teamgenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton.

Voor Rosberg is het de negende zege van het seizoen, de 23e uit zijn carrière. In de tussenstand van het WK verstevigt de zoon van oud-wereldkampioen Keke Rosberg zijn leidersplaats. Hij telt nu 33 punten voorsprong op Lewis Hamilton.

Mercedes verzekerde zich zondag, met nog vier manches te gaan, ook meteen van een derde opeenvolgende wereldtitel bij de constructeurs.

Rosberg startte in Suzuka vanop de pole en hield de leidersplaats de hele race vast. Lewis Hamilton, naast hem vertrokken, miste zijn start en viel terug naar plaats negen. Na inhaalrace haalde de drievoudige wereldkampioen alsnog het podium.

De Fin Kimi Raikkönen (Ferrari) wisselde net voor de start de versnellingsbak van zijn bolide en vertrok zo als achtste en niet als derde. "Ice Man" finishte uiteindelijk als vijfde na zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel.

Over twee weken (23 oktober) wordt in het Amerikaanse Texas de achttiende Grote Prijs gereden. Daarna volgen nog races in Mexico (30/10), Brazilië (13/11) en Abu Dhabi (27/11).

bron: Belga