Jupiler Pro League - Racing Genk wint van tienkoppig KV Mechelen na betwistbare strafschop en rode kaart

Racing Genk heeft zondagavond in de laatste wedstrijd van de negende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 gewonnen van KV Mechelen. Nikos Karelis wiste in de eerste helft het openingsdoelpunt van Nicolas Verdier uit via een betwistbare strafschop, waarbij met Laurens Paulussen de verkeerde speler uitgesloten werd. In de tweede helft was het Leon Bailey die ervoor zorgde dat Genk de drie punten thuis hield. Racing Genk en KV Mechelen waren allebei tuk op een overwinning, nadat ze beiden een nederlaag moesten slikken op de vorige speeldag. De Luminus Arena werd in de elfde minuut meteen een eerste keer serieus opgeschrikt toen de bal via Laurens Paulussen en Tim Matthys voor de voeten van KV Mechelen-aanvaller Nicolas Verdier viel. De Fransman twijfelde niet en zorgde van dichtbij voor de openingstreffer van de wedstrijd. Zeven minuten later ontstond er tumult toen Mats Rits een schot van Tino-Sven Susic schijnbaar met de arm uit doel hield. Na lang gebakkelei wees scheidsrechter Luc Wouters uiteindelijk naar de stip en gaf de rode kaart aan Laurens Paulussen in plaats van aan Mats Rits. Nikos Karelis trok zich niets aan van al de commotie en trapte Genk terug op gelijke hoogte in de 21e minuut.

Voor KV Mechelen werd de situatie er niet beter op toen Leon Bailey zijn duivels ontbond en na een aanval over verschillende stationnetjes de bal laag in doel kon schieten. Met een man minder vonden de Mechelaars niet de nodige energie om de scheve situatie nog om te buigen. Veel dichter dan een schot van Verdier, dat Marco Bizot niet in verlegenheid kon brengen, kwamen ze niet. Genk vond het niet nodig om het gaspedaal nog verder in te duwen en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit.

Racing Genk wipt in de rangschikking zo over KV Mechelen van de tiende naar de negende plaats met vijftien punten, op twee punten van de zesde plaats van AA Gent. KV Mechelen blijft achter met twaalf punten.