Club Brugge houdt drie punten thuis tegen AA Gent

Club Brugge heeft op de negende speeldag in de Jupiler Pro League een 1-0 zege geboekt tegen AA Gent. Ricardo van Rhijn (42.) lukte de enige treffer in het Jan Breydelstadion. De matig aan de competitie begonnen landskampioen wou tegen AA Gent de zinnen verzetten na de zware 4-0 nederlaag in de Champions League tegen FC Kopenhagen. In de regen zorgde de thuisploeg in de eerste helft voor de meeste dreiging, met dank aan een bedrijvige Anthony Limbombe. Jacob Rinne onderscheidde zich op een afstandsschot van Wesley Moraes, de Gent-doelman duwde het leer tegen de paal. Aan de overkant raakte Moses Simon eveneens het doelhout, maar de Nigeriaan stond buitenspel. De Buffalo's, die eerder deze week in de Europa League makkelijk wonnen tegen Konyaspor (2-0), dreigden verder met een knal van Rob Schoofs. Drie minuten voor rust bracht Van Rhijn Club Brugge, zonder de geblesseerden De Bock en Izquierdo, dan toch op voorsprong. Rinne liet zich verrassen door zijn knappe vrije trap: 1-0, meteen ook de ruststand.

Na de pauze gaf AA Gent, dat onder anderen Danijel Milicevic moest missen, niet meteen de indruk te kunnen tegenprikken. De troepen van Michel Preud'homme dreigden tweemaal via Abdoulay Diaby. Het team van Hein Vanhaezebrouck moest het slot met 10 man afwerken. Ref Boucaut gaf Rami Gershon een (strenge) rode kaart na een overtreding op Claudemir. Met een man minder konden de bezoekers geen gevaar meer creëren. Club Brugge won zo voor de vijfde keer op rij van AA Gent.

In de stand klimt Club Brugge met 16 punten over AA Gent (6e met 15 ptn) voorlopig naar de tweede plaats, op vier punten van leider Zulte Waregem. Essevee bleef zaterdag op een 1-1 gelijkspel steken tegen Charleroi.

De tweede kraker van de dag volgt om 18u met de Clasico op Sclessin tussen Standard en Anderlecht. In de slotmatch van speeldag negen speelt KRC Genk om 20u op eigen veld tegen KV Mechelen.