Belgen in het buitenland - Bongonda pakt stuntzege met Celta tegen Barcelona, Nainggolan wint topper tegen Inter

Barcelona heeft zondagavond een verrassende 4-3 nederlaag geleden op bezoek bij het Celta de Vigo van Theo Bongonda. De Catalanen laten zo de kans liggen om over stadsgenoten Atletico en Real Madrid naar de koppositie in de Primera Division te wippen. In de Italiaanse Serie A won AS Roma de topper tegen Inter Milaan met 2-1. Radja Nainggolan mocht pas invallen in de laatste minuut. Theo Bongonda ontving met Celta de Vigo het grote FC Barcelona. De supporters van de thuisploeg konden hun ogen niet geloven toen hun team met een 3-0 voorsprong mocht gaan rusten na de eerste helft. De Deen Pione Sisto opende de score na 22 minuten op aangeven van Iago Aspas. Diezelfde Iago Aspas verdubbelde zelf de voorsprong in de 31e minuut na een individuele actie. Amper twee minuten later stond de 3-0 al op het bord na een eigen doelpunt van de Fransman Jérémy Mathieu. Na de rust leek Barcelona de scheve situatie gaan recht te zetten na doelpunten van Gerard Piqué (58.) en Neymar (65., op strafschop). Maar niets was minder waar toen Pablo Hernandez kon profiteren van een gigantische blunder van Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen. Gerard Piqué bracht nog spanning in de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, maar Celta de Vigo hield stand en diende Barcelona zo de tweede nederlaag van de competitie toe. Theo Bongonda werd na 63 minuten naar de kant gehaald bij een 3-1 tussenstand.

In de Serie A begonnen zowel Radja Nainggolan als Senna Miangue op de reservebank bij de wedstrijd tussen AS Roma en Inter Milaan. De wedstrijd was nog maar vijf minuten aan de gang toen Roma-aanvaller Edin Dzeko op de juiste plaats stond om een voorzet van rechtsachter Bruno Peres in doel te werken. In de tweede helft ging Inter op jacht naar de gelijkmaker en na een succesvol één-tweetje tussen de Argentijnen Ever Banega en Mauro Icardi zorgde Banega voor de 1-1 (72.). Inter had duidelijk het meeste balbezit, maar het was Roma dat met de drie punten ging lopen na een kopbaldoelpunt van Konstantinos Manolas op een vrije trap van Alessandro Florenzi in de 76e minuut. Nainggolan werd in de 90e minuut nog ingebracht voor Alessandro Florenzi om de voorsprong vast te houden. Miangue kreeg geen speelminuten van Inter-trainer Frank de Boer. AS Roma staat nu derde met dertien punten, op vijf punten van leider Juventus. Inter Milaan staat op de negende plaats met elf punten.