David Goffin behoudt 14e plaats op ATP-ranking, geen wijzigingen in top tien

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin behoudt zijn veertiende plaats op de wereldranglijst in het mannentennis. De Luikenaar schopte het afgelopen weekend tot in de halve finales in Metz en heeft nu 2390 punten (55 meer dan een week geleden). De Fransman Lucas Pouille, zaterdag in de halve finales in Metz nog te sterk voor Goffin en gisteren ook eindlaureaat, ziet zijn uitstekende prestaties in Frankrijk beloond worden met twee plaatsen winst op de ranking en wordt zestiende. De Duitser Alexander Zverev wipt dankzij zijn toernooizege van gisteren in het Russische Sint-Petersburg van de 27e naar de 24e stek.

In de top van het klassement zijn er amper wijzigingen te bespeuren, de top tien blijft zelfs helemaal onveranderd. Novak Djokovic blijft de nummer één, hij wordt gevolgd door Andy Murray en Stan Wawrinka.

Steve Darcis blijft de tweede Belg, hij wint twee plaatsen en is nu 117e. 'Shark' wordt gevolgd door Arthur De Greef (137e, +2), Kimmer Coppejans (156e, +2), Joris De Loore (188e, +3) en Ruben Bemelmans (234e, +1).

bron: Belga