Miangue kan Inter bij eerste basisplek niet aan zege helpen

Senna Miangue heeft zondag zijn eerste basisplaats in de hoofdmacht van Inter Milaan niet kunnen bekronen met een driepunter. Op de zesde speeldag van de Serie A geraakte Inter niet voorbij Bologna (1-1). Miangue speelde de hele wedstrijd. Na twee invalbeurten mocht linksachter Senna Miangue tegen Bologna zijn eerste basisplaats bij Inter vieren. Hij kon niet voorkomen dat Destro (14.) de bezoekers al vroeg op voorsprong bracht. Inter sloeg nog in de 37e minuut terug met een knappe volley van Ivan Perisic (ex-Roeselare en Club Brugge), maar verder kwamen de Nerazzuri niet meer. Inter blijft in de stand derde, op vier punten van leider Juventus.

Jordan Lukaku mocht bij Lazio na 65 minuten invallen tegen Empoli. Hij verving Keita, die op het halfuur de Romeinen op voorsprong had gebracht. Lulic verdubbelde in de slotminuut de voorsprong van de thuisploeg met een kopbal en legde zo de 2-0 eindstand vast. Lazio-kapitein Lucas Biglia (ex-Anderlecht) moest al na negen minuten naar de kant met een blessure. Sergej Milinkovic-Savic (ex-Racing Genk) speelde de hele wedstrijd. Lazio klimt door de zege naar de vijfde plek.

Sven Kums leed met Udinese een 1-0 nederlaag op het veld van Sassuolo, donderdag tegenstander van Racing Genk in de Europa League. Defrei (34.) tikte van dichtbij de enige goal van de middag binnen. Udinese zakt in de stand naar een tegenvallende dertiende stek.

Op de zevende speeldag van de Eredivisie speelden NEC en Willem II 0-0 gelijk. Bij de bezoekers speelden Jordy Croux en Funso Ojo de hele partij, Derrick Tshimanga werd tijdens de rust vervangen. Beide teams blijven door het gelijkspel net boven de degradatiezone hangen.

Loris Brogno en Ryan Sanusi leden met Sparta een 2-0 nederlaag bij FC Utrecht. Een vroege goal van Zivkovic (3.) en een late treffer van Barazite (80.) velden het lot van de Rotterdammers. Brogno speelde de volle 90 minuten, Sanusi werd tijdens de pauze gewisseld. Promovendus Sparta staat op een knappe achtste plaats in de Eredivisie.