Frankrijk verlengt titel, Red Knights worden vierde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Frankrijk heeft zondag in het Italiaanse Maggiora voor het derde jaar op rij de Motorcross der Naties gewonnen, het officieuze WK voor landenteams. De Belgische ploeg eindigde als vierde. Voor het Franse team kwamen Romain Fèbvre, Gautier Paulin en Benoit Paturel in actie. Zij haalden het met 29 punten voor Nederland (30 ptn) en de Verenigde Staten (33 ptn). België (36 ptn) viel net naast het podium. De kleuren van de Belgische Red Knights werden in Italië verdedigd door Kevin Strijbos, Jérémy Van Horebeek en Brent Van Doninck. Clément Desalle ontbrak door een blessure.

In reeks 1 (MXGP & MX2) kwamen Strijbos en Van Horebeek in actie. Strijbos kwam na Fèbvre en de Italiaan Antonio Cairoli als derde over de streep, Van Horebeek werd vijfde. In reeks 2 (MX2 & Open) werd Van Horebeek zevende en kwam Van Donick niet verder dan een 39e plaats, de reekswinst was voor de Amerikaan Jason Anderson. In de derde reeks (MXGP & Open) reed Strijbos als derde over de finish en werd Van Doninck achttiende. De zege ging naar de Nederlander Jeffrey Herlings voor Cairoli.

Frankrijk volgt op de erelijst zichzelf op. Ken De Dycker, Julien Lieber en Van Horebeek bezorgden België in 2015 een derde plaats in het Franse Ernée. Voor Frankrijk is het de vierde eindzege (na 2001, 2014 en 2015). België won het officieuze WK voor landenteams vijftien keer, de laatste keer in 2013 met De Dycker, Van Horebeek en Desalle.

bron: Belga