Belgen in het buitenland - Napoli houdt drie punten thuis tegen Chievo

Napoli heeft zaterdag op de zesde speeldag van de Serie A een eenvoudige 2-0 zege geboekt tegen Chievo Verona. Dries Mertens mocht tien minuten voor tijd invallen. Samuel Bastien bleef bij de bezoekers op de bank. De Napolitanen hadden aan de pauze hun zaakjes al op orde tegen Chievo. Gabbiadini opende na 24 minuten de score met een knappe plaatsbal, waarna kapitein Hamsik een kwartier later de bal heerlijk in de winkelhaak joeg. In de tweede helft veranderde er niets meer op het scorebord. Napoli blijft, met veertien punten na zes wedstrijden, tweede in de Serie A.

Montpellier, met Anthony Vanden Borre de hele wedstrijd tussen de lijnen, leed op de zevende speeldag van de Ligue 1 een 0-1 thuisnederlaag tegen FC Metz. Topschutter Erdinc maakte in de toegevoegde tijd van de eerste helft, vanop de stip, het enige doelpunt van de partij. Montpellier heeft na zeven speeldagen nog maar zes punten en staat teleurstellend vijftiende.

Nill De Pauw mocht vijf minuten voor tijd invallen bij Guingamp in de 1-0 nederlaag van zijn team bij Bastia. Crivelli maakte een kwartier voor tijd de winning goal voor de Corsicanen. Guingamp kampeert op een zevende stek in de Ligue 1.

Doelman Tom Muyters kon op de zevende speeldag van de Eredivisie niet voorkomen dat PSV een eenvoudige 1-3 zege pakte bij Excelsior. Bruins (26.) kon vanaf de stip nog wel de openingstreffer van Narsingh (21.) uitwissen, maar tegen goals van kapitein de Jong (45+2.) en Pröpper (84.) waren de Rotterdammers niet meer bestand. PSV staat gedeeld tweede in de Eredivisie, op twee punten van leider Feyenoord dat zondag nog speelt.