Caprice des Dieux met vijgentapenade  

capricedesdieux_1_003_smallWat heb je nodig ?
door
marketing
Leestijd 1 min.

  • 200gr Caprice des Dieux
  • 2 notenfluitjes
  • 200 gram gedroogde vijgen
  • een handvol zwarte olijven
  • 50gr okkernoten
  • 1tl balsamico-azijn
  • 2tl extra virgine olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • paar takjes verse tijm
  • zwarte peper
  • zout
  • Zo maak je het 

  • Snij de vijgen in grove stukken. Doe de stukken in een kookpot met een flinke scheut water. Laat zonder deksel een tiental minuten sudderen op een middelmatig vuur, tot al het water is verdampt. Giet de vijgen in een kom.
  • Verwijder de pitten van de olijven en snij ze in kleine stukjes. Doe ze bij de vijgen en meng er de balsamico, olijfolie en de kappertjes door. Voeg ook wat fijngehakte tijm en een paar verbrokkelde okkernoten toe. Kruid naar smaak met peper en zout. De tapenade is nu klaar en kan met wat vershoudfolie een paar dagen bewaard worden in de koelkast.
  • Snij de notenfluitjes in de lengte in twee en smeer er een flinke laag vijgentapenade op. Snij de Caprice des Dieux in plakjes met een diameter van ongeveer een halve centimeter en beleg de tapenade ermee. Werk af met een okkernoot en een takje verse tijm ter decoratie.
  •  

    Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van het resultaat via Instagram met #MetroMeal @metrobelgie

    Klaar in 15 minuten

    In samenwerking met

    Met dank aan