Bijna iedereen blijft ongedeerd bij vliegtuigcrash op huis

Af en toe voltrekt zich een klein mirakel. Zo is dit weekend een sportvliegtuigje gecrasht op een huis in Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona. Wonder boven wonder bleef bijna iedereen ongedeerd.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het vliegtuig vervoerde een piloot en vier skydivers, die een sprong zouden maken tijdens een lokale jaarmarkt ter ere van de Amerikaanse grondwet. Wegens technische problemen met het toestel, hebben de skydivers hun sprong veel eerder gemaakt. De piloot, ook een geoefend parachutespringer, moest het vliegtuig ook verlaten.

De onbemande vliegmachine stortte uiteindelijk neer op een huis in de buitenwijk Gilbert. Door het brandende vliegtuig vatte het huis ook vuur, maar de inwoners konden tijdig ontsnappen en bleven ongedeerd. De brandweer kwam snel ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle. De volgende dag werd het wrak alweer verwijderd.

De vier parachutisten bleven ook ongedeerd. Enkel de piloot liep brandwonden op. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Onderzoek zal nu moeten uitwijzen wat de technische problemen in het vliegtuig veroorzaakt heeft.

House fire: 400 block of E Baylor on-Aircraft crashed into house. pic.twitter.com/xo9rIj1wMJ

— Gilbert Fire Rescue (@GilbertFireDept) 18 september 2016

Foto Twitter / Gilbert Fire Rescue