Belgen in het buitenland - Crystal Palace (Benteke) boekt ruime zege

Crystal Palace heeft zijn tweede overwinning van het seizoen beet. Op de vijfde speeldag van de Premier League versloeg het zondag in eigen huis Stoke City met 4-1. Bij de thuisploeg werkte Christian Benteke, die niet kon scoren maar een goede wedstrijd speelde, de volledige wedstrijd af. Crystal Palace startte furieus en stond na minder dan een kwartier al op een dubbele voorsprong via Tomkins (9.) en Dann (12.). Na rust dikten McArthur (72.) en Townsend (75.) de score verder aan. Arnautovic (90+4.) bezorgde de bezoekers uit Stoke in extremis nog een eerredder. Met 7 punten staat Crystal Palace voorlopig op een 8e plaats, Stoke City telt slechts 1 punt en is bijgevolg de rode lantaarn.

In Frankrijk heeft Montpellier zondag in het kader van de vijfde speeldag van de Franse Ligue 1 op eigen veld 1-1 gelijkgespeeld tegen Nice. Anthony Vanden Borre speelde de hele wedstrijd bij Montpellier. Boudebouz (67.) opende de score voor de thuisploeg van op de stip, maar Belhanda (85.) bezorgde Nice vijf minuten voor tijd nog een punt. Montpellier staat met 6 punten op de 12e plaats in Ligue 1.

In Griekenland werd dit weekend de tweede speeldag afgewerkt. Leider Panathinaikos had in eigen huis weinig moeite met Giannina (4-0). De Congolese Belg Paul-José Mpoku viel bij de thuisploeg in na 57 minuten. In Nederland heeft PEC Zwolle op eigen veld met 0-2 verloren van AZ. Bij de thuisploeg bleef doelman Kevin Begois de hele wedstrijd op de bank. Stijn Wuytens (AZ) herstelt nog van de hersenschudding die hij afgelopen week opliep tijdens het Europa League-duel tegen Dundalk. AZ staat na 6 speeldagen 3e met 13 punten, Zwolle staat met 2 punten 18e en laatste in de Eredivisie.