Genk gaat na rust kopje onder in Oostenrijk

Racing Genk heeft donderdag op de eerste speeldag van de Europa League een 3-2 nederlaag geleden bij het Oostenrijkse Rapid Wenen. De openingstreffer van Leon Bailey werd na rust in tien dolle minuten uitgewist door treffers van Schwab, Joelinton en een own-goal van Colley. De penaltygoal van (opnieuw) Bailey in de slotminuut kwam te laat voor Genk. Racing Genk, dat met hetzelfde elftal aan de aftrap kwam als zondag bij de 2-0 nederlaag op Standard, moest in de openingsfase Weense dominantie ondergaan. Kopballetjes van Joelinton (over) en Schwab (in de handen van Bizot) konden de Limburgers niet echt verrassen, maar dat gebeurde wel toen Schaub halverwege de eerste helft alleen voor Bizot opdook. Hij mikte zijn kopbal onbegrijpelijk over. Genk had nog weinig doelgevaar kunnen stichten, tot Leon Bailey (29.) een mislukte pass van Samatta, van buiten de zestien ineens op doel trapte. Zijn schot verdween enig mooi in de bovenhoek. Genk kon in het vervolg van de eerste helft rustig afwachten en loeren op de tegenaanval. Die bracht Samatta in de slotminuten van de eerste helft alleen voor Strebinger, maar de Tanzaniaan geraakte niet voorbij de Rapid-doelman.

De troepen van Peter Maes leken op weg naar een driepunter, maar dat pakte helemaal anders uit na de rust. De thuisploeg nam opnieuw het heft in handen en het was kapitein Schwab die de Oostenrijkers na 52 minuten met een schot vanop zo'n twintig meter op gelijke hoogte bracht. Zeven minuten later toonde Joelinton zich sterker dan Colley om vervolgens de 2-1 voorbij Bizot te schuiven. Die Nederlandse doelman zag nog eens een minuut later zijn grootste nachtermerrie waarheid worden toen hij los over een terugspeelbal van Colley heen trapte en de bal in zijn doel zag rollen. Genk was aangeslagen en reageerde via een schotje van Pozuelo zes minuten voor tijd, dat voorlangs ging. Een minuut voor tijd werd Uronen in de zestien neergehaald, waarna Bailey Genk alsnog de aansluitingstreffer bezorgde. Verder kwamen de Limburgers echter niet meer.

Sassuolo won in de andere wedstrijd in groep F met 3-0 van Athletic Bilbao, waardoor de Italianen samen met Rapid de poule aanvoeren.