Europa League - Slordig Standard geraakt niet voorbij Celta de Vigo

Standard heeft donderdag op de eerste speeldag van de groepsfase van de Europa League 1-1 gelijkgespeeld tegen het Spaanse Celta de Vigo. Een vroege treffer van Dossevi (3.) werd nauwelijks tien minuten later al gevolgd door een flater van Gillet, en de gelijkmaker van Rossi. De Rouches begonnen spetterend aan hun eerste Europese match van het seizoen. Mathieu Dossevi pikte na drie minuten een foute pass van Costas op, dribbelde een paar Spaanse verdedigers en schoof de bal makkelijk voorbij Celta-doelman Alvarez. Standard stond meteen op voorsprong, maar kon die bonus niet lang vasthouden. Na dertien minuten haalde de Italiaanse spits van Celta de Vigo, Giuseppe Rossi, uit vanop zo'n 25 meter. Gillet kreeg de botsende bal niet onder controle en hielp Celta de Vigo aan een snelle gelijkmaker. De Luikse fans zagen in het verdere verloop van de eerste helft een strijdlustig, maar toch ook slordig, Standard domineren. Een verdiende tweede treffer werd door Benito Raman tot twee keer toe gemist.

Ook na de pauze bleef de partij rommelig en bleven de kansen schaars. De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht en waren beiden tevreden met de puntendeling. Dossevi mikte de grootste kans in de toegevoegde tijd over het Spaanse doel.

In de andere wedstrijd in groep G won Ajax met 1-2 op het veld van Panathinaikos. De Amsterdammers zijn zo voorlopig alleen leider in de poule. Standard en Celta de Vigo volgen met één punt, Panathinaikos heeft nog geen punten.