Anderlecht houdt punten thuis tegen Qabala

Anderlecht is uitstekend begonnen aan de groepsfase van de Europa League. In het Constant Vanden Stockstadion versloegen de Brusselaars donderdagavond het Azerbeidzjaanse Qabala met 3-1. Nog in groep C raakte het Duitse Mainz op eigen veld niet voorbij het Franse St-Etienne (1-1). Over twee weken, op 29 september, trekt Anderlecht naar St-Etienne en speelt Qabala gastheer voor Mainz. René Weiler koos tegen de nummer 3 uit de voorbije Azerbeidzjaanse competitie voor de vertrouwde elf namen, met dus de gecontesteerde Bram Nuytinck centraal achterin. Paars-wit startte gretig en zag de goeie openingsfase nog voor het kwartier beloond met een treffer van zijn Poolse aanvaller Lukasz Teodorczyk, die een voorzet van Spajic in doel knalde.

Lang kon Anderlecht echter niet genieten van de voorsprong. Meteen nadat Tielemans met een blessure van het veld moest, lukten de bezoekers in de 20e minuut de gelijkmaker via Dabo. Die scoorde in de rebound nadat Nuytinck onder een flankvoorzet doorging.

Het spel ging daarna goed over en weer en kort voor de rust klom Anderlecht opnieuw op voorsprong. Na een scherpe counter, met een sprintende Acheampong in de hoofdrol, gleed Qabalaverdediger Rafael de bal ongelukkig in eigen doel (2-1).

Na de pauze zorgde recordaankoop Stanciu, de nieuwe lieveling van het thuispubliek, voor het eerste gevaar. Na een knappe individuele actie trapte de Roemeense international op de Azerbeidzjaanse doelman. Vijf minuten later kreeg Stanciu's landgenoot Chipciu dé kans op de 3-1 maar hij verzuimde oog in oog met Bezotosniy af te werken.

In de 73e minuut mocht Chipciu gaan rusten en kwam Diego Capel in het veld. Vier minuten na zijn invalbeurt zette de Spanjaard de 3-1 eindstand op het scorebord, na een assist van Stanciu.