Champions League - Michel Preud'homme: "Hebben het allemaal zelf weggegeven"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge is woensdagavond in zijn eerste wedstrijd van de Champions League-campagne roemloos met 0-3 ten onder gegaan tegen Leicester City. Het begon nochtans veelbelovend voor blauw-zwart, toen Izquierdo in de tweede minuut een grote kans kreeg. Maar dan trok Leicester City de wedstrijd naar zich toe. Mahrez scoorde nadat doelman Butelle in de fout ging. Daarna bleek Club een maatje te klein voor de kampioenenploeg van de Premier League. "Wij hebben het simpelweg allemaal zelf weggegeven", reageerde trainer Michel Preud'homme. "Bekijk de drie tegendoelpunten nu eens één voor één. Dan zie je genoeg. In normale spelfases heeft Leicester echt niet zoveel gevaar gebracht. Wij van onze kant kregen twee mogelijkheden maar maakten die niet af."

"Er was na twee minuten al de actie tussen Vanaken en Izquierdo. Zo'n kansen moet je afmaken. Zeker op dit niveau. Dat weet iedereen, maar dat wil niet zeggen dat je direct daarna een tegendoelpunt moet slikken na een verre inworp. Ik had mijn spelers niet alleen gewaarschuwd voor dergelijke spelfasen. Wij trainen daarop ook tijdens de voorbereiding. Heel hard zelf. Iedereen stond in positie bij die eerste tegengoal, maar we winnen de duels niet. De andere twee doelpunten komen er na laterale terugspeelballen van de verdedigers, ondanks het feit dat ik steevast vraag om vooruit te verdedigen. Daarom ook posteerde ik twee spelers heel breed open op de flanken. Fouten worden op dit niveau nu eenmaal steevast afgestraft en ik wil bepaalde spelers daarbij niet met de vinger nawijzen."

Net na affluiten van de eerste helft maakte Michel Preud'homme een wegwerpgebaar nadat het publiek een fluitconcertje inzette. "Ik was ontgoocheld omdat we achter stonden. Of het publiek mag fluiten? De fans mogen alles doen. Ik heb daar geen problemen mee. Vergeet nu toch niet dat de spits van Leicester aangekocht werd voor een bedrag van maar liefst 36 miljoen euro. Dat wil toch al iets zeggen. Ze zullen niet voor niets zoveel geld veil hebben voor een spits. Zo ontstaat een niveauverschil. We hebben in het spel niet veel weggegeven, maar we mogen niet falen op bepaalde fasen. Ik ben echt ontgoocheld met dit resultaat."

.

bron: Belga