Champions League - FC Barcelona vernedert Celtic Glasgow

door
Belga
Leestijd 2 min.

FC Barcelona heeft dinsdag zwaar uitgehaald op de openingsspeeldag van de groepsfase van de Champions League. Barça maakte in groep C gehakt van het Schotse Celtic Glasgow en haalde het met sprekende 7-0 cijfers. Lionel Messi vond driemaal de weg naar de netten in Camp Nou (3., 27., 60.), Luis Suarez scoorde twee keer (75., 88.) en ook Neymar (50.) en Andres Iniesta (59.) trapten raak. Neymar was, naast zijn doelpunt, ook goed voor vier assists. Nog in groep C werd de topper tussen het Manchester City van Kevin De Bruyne (en Vincent Kompany) en het Borussia Mönchengladbach van Thorgan Hazard afgelast omwille van de hevige regenval in Manchester. De partij wordt in principe woensdag gespeeld.

In de topper in groep A hielden Paris Saint-Germain en Arsenal mekaar in evenwicht in het Parc des Princes. PSG kwam al in de openingsminuut op voorsprong via Cavani, daarna hield Arsenal-goalie Ospina de Fransen van een dubbele voorsprong. Twaalf minuten voor affluiten zorgde Alexis Sanchez voor een onverhoopt punt voor de Gunners. Ook de tweede partij in poule A, tussen FC Bazel en Ludogorets, eindigde op 1-1.

In groep B ging Napoli met basisspeler Dries Mertens met de drie punten aan de haal bij Dynamo Kiev, bij de Italianen vond Milik tweemaal de weg naar doel. Nog in groep B sleepte Besiktas na een treffer in de toegevoegde tijd (90.+3) een 1-1 gelijkspel uit de brand bij Benfica.

In groep D ten slotte haalde Bayern München fors uit tegen FK Rostov. De Russische vicekampioen, die in de groepsfase te sterk was gebleken voor Anderlecht en Ajax, kreeg vijf doelpunten om de oren (5-0). In de andere wedstrijd in de groep ging Atletico Madrid met 0-1 winnen bij PSV.

bron: Belga