IJsjesverkoper kan op 89-jarige leeftijd eindelijk met pensioen

Een 89-jarige ijsjesverkoper uit Chicago kan eindelijk met pensioen. Het trieste levensverhaal van Fidencio Sanchez wekte medelijden op bij de buurtbewoners en een geldinzamelactie leverde maar liefst 105.000 euro op.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Twee maanden geleden ging de verkoper van waterijsjes met pensioen, maar toen zijn dochter stierf kregen hij en zijn vrouw het financieel al snel moeilijk. De arme Sanchez moest met zijn mobiel ijskraampje noodgedwongen terug de straten van Little Village op.

Joel Cervantes Macías, een toevallige passant, raakte aan de praat met de oude man en kocht uit medelijden twintig ijsjes, het equivalent van de dagelijkse verkoop. De weldoener postte het verhaal van Sanchez op Facebook en riep op om via GoFundMe 2.700 euro op te halen, zodat de ijsjesverkoper financieel weer even verder kon.

Tot ieders verbazing leverde de actie maar liefst 105.000 euro op en meer dan 6.300 mensen namen er aan deel. Omgerekend zou Sanchez 90.000 ijsjes moeten verkopen om aan zo'n bedrag te raken. Door de fundraising kan de man met welverdiend pensioen gaan.

Foto Facebook / Joel Cervantes Macias