Inspiratie uit Kopenhagen voor een Antwerps waterplan

De hevige regenval van het afgelopen voorjaar bewees het. Antwerpen heeft een waterplan nodig, een globale visie over watergebruik in de stad. Om ervaring en expertise op te doen, trokken Michel en Griet van Stadsontwikkeling Antwerpen naar Kopenhagen. Hun inspiratie willen ze integreren in het Antwerpse waterplan. 
door
marketing
Leestijd 1 min.

Griet: “We moeten rekening houden met een veranderd klimaat. Het staat nu al vast dat het in de toekomst heviger zal regenen. Tijd dus voor een globaal waterplan voor de stad, voor slimme investeringen die Antwerpen in de toekomst beter beschermen tegen wateroverlast.”

Michel: “Kopenhagen zorgt voor de afvoer van hemelwater via grote ondergrondse afvoerbuizen, én tegelijk houden ze water bovengronds vast via tijdelijke waterpartijen en meer groen in de stad.”

en water»

Griet: “Ook voor Antwerpen ligt de oplossing in zo'n geïntegreerde aanpak, in oog voor de kleinste details en voor een optimale verdere ontwikkeling van de stad.”

Michel: “Om het nieuwe waterbeleid in de stad en haar districten te realiseren zijn we op zoek naar een gespecialiseerd adviseur met een brede visie op de publieke ruimte. Die uitdaging wordt uitgebreid beschreven op www.antwerpen.be/jobs.”

Net zoals deze biedt Antwerpen vele andere mooie projecten voor ingenieurs die hun steentje willen bijdragen aan de grootste en mooiste stad van Vlaanderen.