Paralympische Spelen - Sven Decaesstecker: "Trots dat ik nog altijd bij besten van de wereld hoor"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Ik ben trots dat ik na al die jaren nog altijd in mijn categorie tot de besten van de wereld hoor", zo zei Sven Decaesstecker zondag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, nadat hij in de finale van de 200 meter wisselslag SM10 op de zevende plaats was geëindigd. Decaesstecker werd vier jaar geleden in Londen nog vijfde op de 200m wissel. "Het grote verschil met toen is het niveau van de tegenstanders", zei Decaesstecker, die betwijfelt of het volledig Oekraïense podium wel thuishoort in zijn klasse (motorische handicap). "In de reeksen van deze morgen zwom ik sneller dan in Londen. In deze categorie zie je bovendien steeds minder atleten met een amputatie. In de finale waren we maar met twee."

De Belgische vlaggendrager bij de openingsceremonie is in Rio bezig aan zijn vierde Spelen. "Ik ben toch nog steeds onder de indruk van de omstandigheden. In Londen werd ik daardoor enigszins verlamd. Hier geniet ik ervan."

Michelle Franssen strandde eveneens op de zevende plaats in de finale van de 200m vrij S14. "Qua techniek heb ik beter gezwommen dan in de reeksen. Maar ik heb het gevoel dat ik het nog eens kan doen, en dat is geen goed teken."

"Ditmaal lukte het me wel om mijn emoties onder controle te krijgen", vervolgde de zwemster, die autisme heeft. "De sportpsycholoog had me een techniek aangeleerd. Daardoor ging er een positieve energie door mijn lichaam. Deze 200 meter vrij was een goede voorbereiding op de 200 meter wissel, die ik ook nog zal zwemmen." In Rio komt Franssen verder nog in actie op de 100 meter school.

bron: Belga