Belgen in het buitenland - Romelu Lukaku lukt drie doelpunten in elf minuten tegen Sunderland

Everton is maandag in de slotwedstrijd van de vierde speeldag in de Engelse Premier League met de drie punten aan de haal gegaan bij Sunderland (0-3). Rode Duivel Romelu Lukaku was met drie doelpunten in amper elf minuten tijd de absolute uitblinker bij de Toffees, het waren zijn eerste treffers in de Premier League sinds begin maart. Met Adnan Januzaj (bij de Black Cats) en Lukaku en Kevin Mirallas (bij de Toffees) stonden er drie landgenoten tussen de lijnen, zij speelden alledrie ook een volledige wedstrijd. Jason Denayer startte op de bank bij Sunderland, hij mocht pas na 76 minuten invallen bij de thuisploeg.

In de eerste helft werd niet gescoord, na de pauze ontbond 'Big Rom' zijn duivels. Op het uur kopte hij een voorzet van Gueye tegen de touwen, acht minuten later stond hij opnieuw op de juiste plaats om het leer in doel te koppen en nog eens drie minuten later werkte hij een assist van Mirallas feilloos af.

Een loepzuivere hattrick in iets meer dan elf minuten voor Lukaku dus, die nog geen week geleden ook al twee keer scoorde voor de Rode Duivels in de WK-kwalificatiematch in en tegen Cyprus.

Dankzij de driepunter doet Everton een goede zaak in de stand. De selectie van Ronald Koeman heeft nu tien punten en staat daarmee op een met Chelsea gedeelde tweede plaats, op twee punten van leider Manchester City.