Jupiler Pro League - Anderlecht gaat na de rust over Charleroi

Anderlecht heeft zondag op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League een 3-2 overwinning geboekt tegen Sporting Charleroi. De Henegouwers stonden bij de rust nog 0-1 voor, maar konden in de tweede helft de Brusselse storm niet overleven. De Karolo's zijn hun leidersplaats kwijt, Paars-Wit komt op één punt van leider Zulte Waregem. Anderlecht begon het felst aan de partij en recordaanwinst Stanciu zag op het kwartier een eerste doelpoging net naast gaan. Het doelpunt viel in de negentiende minuut aan overkant. Tainmont bediende na een versnelling Bakar, die van buiten de zestien Roef vloerde met een fraaie krul. Anderlecht reageerde met een kopbal van Teodorczyk, die een metertje naast ging. Maar ook Charleroi dreigde nog een keer. Fall zoefde op rechts Nuytinck voorbij, waarna hij door Acheampong in de zestien van de bal werd geduwd. Geen strafschop, oordeelde scheidsrechter Wouters.

Na de pauze was het steeds meer Anderlecht dat het spel naar zich toe trok. Nadat in eerste instantie pogingen van Stanciu (afstandschot) en Teodorczyk (kopbal) naast gingen, bracht de Poolse spits de Brusselaars na 57 minuten op gelijke hoogte met een onhoudbare kopbal. Anderlecht drukte door en gemiste mogelijkheden van Stanciu (naast) en Tielemans (op Penneteau) werden gevolgd door twee rake knallen van Hanni (67.) en opnieuw Tielemans (68.), binnen de twee minuten. Anderlecht verzuimde nadien, na een domme rode kaart voor Tainmont, om de score nog hoger op te drijven en kreeg het in het slot nog even warm toen Baby (90+2.) de 3-2 tegen de touwen kopte.

Om 20 uur sluiten Standard en Racing Genk de zesde speeldag af op Sclessin. AA Gent won eerder op de dag de Oost-Vlaamse derby tegen Lokeren met 3-0.